SOS TAMARI 25% MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - LIMA Zobacz większe

SOS TAMARI 25% MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - LIMA

Nowy produkt

Sos sojowy Tamari to sos wyprodukowany jedynie z ziaren soi oraz Koji (gatunek grzybów używanych do procesu fermentacji) z dodatkiem soli morskiej. Do jego produkcji nie używa się pszenicy stąd doskonale nadaje się dla osób na diecie bezglutenowej. Aby był zdrowszy zmniejszona została ilość soli.

Więcej szczegółów

35,39 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

SKŁADNIKI
woda, soja*, sól morska, koji* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Sos Tamari dzięki wyższej zawartosci białek i bardziej skoncentrowanemu smakowi, doskonale nadaje się do dłuższego gotowania. Sprawia, iż pozostałe składniki dania stają się delikatniejsze w smaku. Tradycyjnie Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs , zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 291 kJ / 70 kcal
Tłuszcz - 0,01 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 5,30 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 12,10 g
Sól - 10,3 g

Rodzaj dietyBezglutenowa, Bezcukrowa, Wegetariańska, Wegańska
CertyfikatZielony Liść, AB

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

SOS TAMARI 25% MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - LIMA

SOS TAMARI 25% MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - LIMA

Sos sojowy Tamari to sos wyprodukowany jedynie z ziaren soi oraz Koji (gatunek grzybów używanych do procesu fermentacji) z dodatkiem soli morskiej. Do jego produkcji nie używa się pszenicy stąd doskonale nadaje się dla osób na diecie bezglutenowej. Aby był zdrowszy zmniejszona została ilość soli.

Produkty powiązane