MĄKA Z PSZENICY DURUM (SEMOLINA) BIO 1 kg - BIO PLANET Zobacz większe

MĄKA Z PSZENICY DURUM (SEMOLINA) BIO 1 kg - BIO PLANET

Nowy produkt

Semolina to gruboziarnista mąka i niższym niż inne mąki indeksie glikemicznym zawierająca w sobie ogrom dobroczynnych właściwości sprzyjających profilaktyce wielu schorzeń. Stosowana jest do wypieku ciast na pizze czy makaronów.

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

8,56 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

SKŁADNIKI

mąka z pszenicy durum (semolina)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej pszenicy durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W  100 g

Wartość energetyczna - 1485 kJ / 352 kcal
Tłuszcz - 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,8 g
Węglowodany - 63 g
w tym cukry - 0,4 g
Białko - 13 g
Sól - 0 g

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj dietyBez laktozy, Wegetariańska, Wegańska
CertyfikatZielony Liść

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

MĄKA Z PSZENICY DURUM (SEMOLINA) BIO 1 kg - BIO PLANET

MĄKA Z PSZENICY DURUM (SEMOLINA) BIO 1 kg - BIO PLANET

Semolina to gruboziarnista mąka i niższym niż inne mąki indeksie glikemicznym zawierająca w sobie ogrom dobroczynnych właściwości sprzyjających profilaktyce wielu schorzeń. Stosowana jest do wypieku ciast na pizze czy makaronów.

Produkty powiązane