DESER PANNA COTTA (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON Zobacz większe

DESER PANNA COTTA (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

Nowy produkt

3,72 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

SKŁADNIKI
suszona serwatka* (z mleka), suszony syrop glukozowy*, skrobia kukurydziana*, agar* (substancja zagęszczająca), wanilia mielona Bourbon* 1% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Deser panna cotta może być spożywany jako samodzielne danie jak również jako dodatek do wypieków i dań na słodko.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1) Sypką mieszankę (40 g) wsypać do 200–250 ml śmietany, dodać 1 łyżkę bio cukru trzcinowego (20 g) i zmiksować.                              
2) 200 ml mleka doprowadzić do wrzenia, dolać przygotowaną uprzednio mieszankę ze śmietaną i gotować ok. 1 minutę.                                                                                                             
3) Rozlać do miseczek opłukanych zimną wodą i pozostawić do zgęstnienia (ok. 2 godziny).
Można podawać w miseczkach lub ostrożnie oddzielić deser od krawędzi miseczki i odwrócić do góry dnem na talerzyk deserowy.                                                                                      
4) Przed podaniem deser polać sosem czekoladowym lub owocowym, można także udekorować owocami lub miętą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1488 kJ / 350 kcal;
Tłuszcz: 0,6 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g;
Węglowodany: 79 g;
w tym cukry: 50,1 g;
Białko: 7,1 g;
Sól: 0,85 g.

INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać jaja.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Rodzaj dietyBezglutenowa

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

DESER PANNA COTTA (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

DESER PANNA COTTA (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

Produkty powiązane